O nama

Povijest

Tradicija uzgoja krava i proizvodnje mlijeka u obitelji Bistrović seže još u prošlo stoljeće. Davne 1914. godine u Gornjem Vratnu, malom mjestu kraj Varaždina, djed Ivan i baka Ana započeli su tu proizvodnju, a uz njih njihov sin Josip i snaha Marija. Radilo se tada rukama i motikama, a njive se obrađivale kravama ili konjima. Zemlja je bila plodna i uz vrijedne seljačke ruke rađala te hranila naše, tada skromno, blago.

Nakon više desetljeća marljivog i predanog rada, maleno gospodarstvo od desetak krava preuzima Ivanov unuk Stjepan sa svojom vrijednom suprugom Mirjanom. Od tada, to je  gospodarstvo naraslo u modernu farmu od 80 grla stoke.

Potreba za samostalnom proizvodnjom i preradom mliječnih proizvoda potaknuta vječnom neizvjesnošću otkupne cijene našeg mlijeka, a potkovana sigurnošću u njegovu kvalitetu odvažila nas je na sljedeći veliki korak. Od ideje o vlastitoj mljekari, nastale 2007. godine, a nakon dugih administrativnih priprema te financiranja projekta dijelom iz vlastitih sredstava, a dijelom iz sredstava Hrvatske banke za obnovu i razvitak, naša mljekara, Mljekara Marina, započela je s radom 2010. godine. Time smo zaokružili proizvodnju i preradu mlijeka te dokazali predanost tom zahtjevnom poslu, a našim kupcima pružili zdrave, domaće proizvode bez konzervansa.

Stalnom modernizacijom prerade mlijeka pojavila se veća potreba za našim proizvodima. Povećanoj potražnji odgovorili smo početkom 2019. godine izgradnjom farme po standardima najnovije tehnologije koju smo financirali sredstvima iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj te Hrvatske banke za obnovu i razvitak. Nova farma omogućila je humaniji način proizvodnje mlijeka u kojem naše krave imaju još više prostora te same biraju vrijeme mužnje, dok im veliki pašnjak uz farmu daje mogućnost slobodnog kretanja. Također, u svrhu njihove ishrane, kompletni voluminozni obrok već godinama pripremamo na 75 hektara zemlje, kako bi stoka imala prirodnu hranu bez GMO-a.

 

Misija

Naša misija je proizvoditi i isporučivati kvalitetne proizvode od svježeg mlijeka koji će zadovoljiti želje i potrebe naših vjernih kupaca. Svoje poslovanje ćemo razvijati transparentnim odnosom s poslovnim partnerima, a povjerenje kupaca zadržati visokim standardima proizvodnje koje primjenjujemo od hranidbe krava pa do stavljanja naših proizvoda na police trgovina i pekara.

 

Vizija

Inovativnim rješenjima, ljudima kao našom najvećom pokretačkom snagom, ali i brigom o našim životinjama te prirodnim i kvalitetnim proizvodima želimo postati prepoznatljivi na regionalnom tržištu i šire. Želja nam je približiti kupcima i informirati ih o načinu našeg poslovanja te vrijednostima domaćih proizvoda sačinjenima po tradicionalnim receptima i njihovim učincima na zdravlje.

 

 

Web by eSENTIO