Proizvodi

Osnovni proizvodi jesu svježe mlijeko, svježi sir, kiselo vrhnje, kiselo mlijeko, jogurt, maslac, sirutka te tvrdi sirevi sa dodacima.

 

Svježe mlijeko

Svježe mlijeko proizvedeno je od sirovog kravljeg mlijeka koje je pasterizirano na 75ºC, nije homogenizirano i sadrži 3,2 % mliječne masti.

 

Svježi sir 

Svježi sir proizveden je na tradicionalan način, ugodnog je kiselo mliječnog okusa i mirisa, a sadrži najmanje 10% mliječne masti u suhoj tvari. U maloprodaji se pojavljuje u pakovanjima od 500 gr i 1000 gr, dok se u veleprodaji, uz već navedeno, može kupiti i u pakovanju od 5 kg za potrebe pekarstva, restorana i ostalih većih kupaca.

 

 

Kiselo vrhnje

Postupkom separacije višak mliječne masti oduzima se iz mlijeka, pasterizira se i dobije se slatko vrhnje. Slatko vrhnje zasijava se dobrim bakterijama koje kroz postupak fermentacije proizvode kiselo vrhnje. Kiselo vrhnje Mljekare Marina karakterističnog je mirisa, blago kiselkastog okusa te ujednačene konzistencije. Može se kupiti u pakovanju od 200 ml i 500 ml te u pakovanju od 10 kg za potrebe pekarstva, restorana i ostalih većih kupaca.

 

Jogurt

Jogurt je izuzetno kvalitetan, svježi, kiselo mliječni proizvod, gusto tekuće konzistencije proizveden od pasteriziranog, nehomogeniziranog mlijeka s 2,8 % mliječne masti. Dolazi u pakovanju od 200 ml i 1000 ml. Prema potrebama jogurt isporučujemo i u pakovanju od 10 kg za potrebe škola, vrtića, staračkih domova.

 

 

Sirutka

Sirutka je zeleno-žuta tekućina koja predstavlja sporedni proizvod u proizvodnji sira (koagulaciji kazeina).  Njena konzumacija preporučuje se svakoj dobnoj skupini potrošača jer jača imunitet, podiže raspoloženje, eliminira umor, grčeve u mišićima, čisti krvne žile od kolesterola i značajno regenerira jetru.

 

Maslac

Maslac je u potpunosti prirodan proizvod, zlatno žute boje, karakterističnog mirisa, blagog okusa, ujednačene čvrsto mazive konzistencije, dobiven bućkanjem vrhnja. Bogat je izvor mliječne masti, sadrži čak 82 gr mliječne masti u 100 gr proizvoda, što ga čini odličnim izvorom energije, osobito kod pojačanih fizičkih i intelektualnih napora.

 

 

Tvrdi sir

Tvrdi sir je slamnato žute boje , karakteristično izraženog mirisa i okusa, rezive konzistencije. Imamo tvrdi sir bez dodataka, dimljeni, sa dodatkom vlasca i dodatkom ljute paprike.  U planu je proizvoditi i nove vrste sireva s drugim dodacima prema želji i potrebi kupaca.   

 

Web by eSENTIO